Štrúdl s vejci, salámem a mátou – nejlepší recept
Pokud hledáte neobvyklý a chutný recept, kterým můžete překvapit své blízké, máme pro vás skvělý nápad. Štrúdl s vejci, mátou a salámem je spojením tradičního vídeňského dezertu s nezvyklými ingrediencemi, které vytvoří jedinečnou chuťovou harmonii. Tato kombinace sladkého, pikantního a osvěžujícího je dokonalou volbou pro různé příležitosti, od rodinných obědů po večeře se přáteli.
Štrúdl je jedním z těch pokrmů, které nás mohou přivést do světa nostalgie a pohody. Jeho tenké vrstvy těsta plné náplně jsou legendární a lze je upravit tak, aby vyhovovaly i nejneobvyklejším chutím. Dnes vám představíme recept na štrúdl, který jistě zaujme všechny milovníky dobroty a originálního vkusu. Kombinace vajec, mátového osvěžení a salámu dodá tomuto pokrmu nezapomenutelný ráz. A co je nejlepší, příprava není nijak složitá, takže se můžete pustit do vaření i bez obav.
TIP: Vyzkoušejte také štrúdl pro labužníky nebo škořicové šneky.
Suroviny
- 1 listové těsto
- 6 vajec
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 1 hrst sušené máty
- špetka soli a pepře
- 200g šunkového salámu
- 100g sýra (eidam)
Postup přípravy
- Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme 5 vajec, osolíme opepříme a uděláme míchaná vajíčka. Necháme vystydnout.
- Listové těsto rozválíme na plát, na který rozložíme míchaná vajíčka. Posypeme nakrájeným šunkovým salámem, sýrem a rozdrobenou sušenou mátou. Zabalíme a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
- Štrúdl pečeme na 250 °C 20-25 minut.
Štrúdl s vejci, mátou a salámem je opravdovým gastronomickým zážitkem. Jeho harmonie sladkých vajec, svěží máty a pikantního salámu vytvoří nepřehlédnutelnou chuťovou symfonii. Tento recept je dokonalou volbou, pokud chcete udělat něco mimořádného a potěšit své blízké výjimečným pokrmem. Připravte si ho a uvidíte, jak rychle zmizí ze stolu a jak budete sklízet chválu za vaši kulinářskou kreativitu.