Špenátovo-smetanové těstoviny – nejlepší recept
Tento recept na špenátové těstoviny obsahuje krémovou česnekovou omáčku s jednoduchým kořením. Je to snadné pár minutové jídlo, které můžete připravit z jakéhokoli druhu nudlí.
Suroviny
- 900 g mraženého špenátu
- 1 cibule
- 400 ml 30% smetany
- 300 g kuřecích prsou
- 1 plechovka žampionů
- 140 g taveného sýra (1 balení)
- sójová omáčka podle chuti
- špetka soli a pepře
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 500 g těstovin
Postup
- Cibuli nakrájíme nadrobno. Půlku vložíme do hrnce spolu se špenátem, podlijeme troškou vody, osolíme a necháme pomalu dusit za občasného míchání.
- Ke konci přidáme česnek a ještě chvíli povaříme. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky a ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou. Nálev z konzervy se žampiony slijeme.
- Na rozpálenou pánev s olejem dáme orestovat druhou půlku cibule a žampiony, které později zakapeme troškou sójové omáčky.
- Po 2 minutách přidáme kuřecí kousky a osmažíme je doměkka. Přidáme sýr, a až se roztaví, zalijeme smetanou.
- Přidáme špenát a za občasného míchání chvíli povaříme. Dochutíme sójovou omáčkou, případně solí a pepřem.
- Těstoviny uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě a po uvaření je zalijeme omáčkou. Vše promícháme a podáváme.