Pomerančovo jahodový cheesecake – raw strava

Tento raw cheesecake bude chutnat všem. Díky sladké a trpké chuti pomerančů, jahod a krémovému z kešu oříšků vám udělá radost. Přídavek chia semínek dodává dezertu zdravou výživu, díky které se po jeho ochutnání bude každý cítit skvěle.

Pomerančovo-jahodový tvarohový koláč je lahůdka jako žádná jiná. Sametová krémová konzistence v kombinaci s trpce sladkými citrusy a šťavnatou jahodovou chutí – tato raw verze klasického cheesecaku jistě potěší vaše smysly.

Pomerančovo jahodový cheesecake

Cheesecake, který si často vychutnáváme při zvláštních příležitostech nebo jako dezert, je klasickou pochoutkou s mnoha obměnami. Mezi ně patří i pomerančovo-jahodová verze, která spojuje luxusní ingredience, jež nevyžadují žádné pečení. Kombinace mandlí, datlí, jahod a dalších ingrediencí vytváří skvělou krémovou konzistenci. Sladká chuť, ale ne příliš, které citrusy dodávají dokonalý pikantní nádech.

Přestože neobsahuje mouku, máslo ani vejce (které se obvykle vyskytují v klasickém receptu na cheesecake), jeho sametová struktura a chuť zůstávají přirozeně požitkářské. Výrazná chuť pomeranče doplněná šťavnatou sladkostí jahod přináší tomuto raw cheesecaku výraznou chuť.

Na rozdíl od pečených verzí si tento raw cheesecake zachovává přirozenou chuť ovoce.

Ačkoli tato pochoutka vyžaduje určité míchání, ale obejde se bez pečení, je její příprava překvapivě snadná. Při přípravě tohoto cheesecaku je nezbytným nástrojem kuchyňský robot, mixér nebo šlehač. Všechny ingredience se spojí a mixují, dokud se nedosáhne krémové konzistence. Poté se jednoduše nechá ztuhnout v chladničce a pak se podává.

Ingredience

Základ

  • 1 šálek mandlí
  • ½ šálku datlí bez pecky
  • ½ šálku sušených švestek bez pecky
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • ¼ lžičky soli
  • ½ šálku kešu oříšků, namočených přes noc
  • ½ šálku pomerančů, oloupaných a zbavených semínek

Krém

  • 2 šálky jahod, rozkrojené na poloviny
  • ½ šálku chia semínek, předem namočených ve vodě
  • ¼ šálku raw vloček
Jahody lze doplnit dalším oblíbeným ovocem.

Postup

  1. Všechny základní ingredience vložte do kuchyňského robotu a mixujte, dokud se vše nespojí v drobivou směs.
  2. Dno kulaté dortové formy vyložte kouskem voskovaného papíru.
  3. Základní směs přeneste do formy a pevně a rovnoměrně ji vtlačte na dno.
  4. Formu vložte do chladničky, aby směs ztuhla.
  5. Ve velké míse smíchejte jahody a chia semínka a dejte stranou.
  6. Jakmile je základ tuhý, nalijte na něj směs jahod a chia semínek a rovnoměrně ji rozprostřete.
  7. Vrchní část jahodové vrstvy posypte ovesnými vločkami.
  8. Dortovou formu vložte do lednice a nechte ji alespoň 2-3 hodiny vychladit.

Pokud hledáte lahodnou a osvěžující alternativu k běžným tvarohovým koláčům, tento je rozhodně ten pravý. Pomerančovo-jahodový cheesecake je jedinečným pojetím klasického dezertu, který nabízí exotickou směs chutí, jež jistě potěší jak milovníky cheesecaků, tak odvážné jedlíky.

TIP: Vyzkoušejte nepečený cheesecake nebo klasické cheesecake recepty: borůvkový cheesecake, karamelový cheesecake, jahodový cheesecake, oreo cheesecake, citronový cheesecake nebo veganský dort. Vhodná varianta tohoto dortu je i raw veganský cheesecake.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang