Plněné kuřecí prso – nejlepší recept
Plněná kuřecí prsa jsou skvělým pokrmem na slavnostní večeři. Vyzkoušejte oblíbené náplně do kuřecích prsou dle vašich preferencí včetně kuřete plněného hořčicí nebo kuřete s mascarpone.
Suroviny
- 4 větší kuřecí prsíčka
- 200 g plátkového sýra (např. goudy)
- 100 g balkánského sýra (nebo nivy)
- špetka soli a pepře
- trocha hladké mouky
- 1-2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžička sójové omáčky
- trocha oleje na smažení
- 100 g másla
Postup
- Kuřecí prsíčka podélně rozřízneme a rozklepeme na 1 cm tenké plátky. Naklepané plátky zlehka potřeme na vnitřní straně dijonskou hořčicí.
- Na střed položíme dva plátky goudy a kousek balkánského sýra nebo nivy. Maso zabalíme, volné kraje masa založíme dospodu a přichytíme je párátky.
- Horní vrstvu masa poprášíme hladkou moukou. Posypeme nejlépe čerstvě namletým pepřem a osolíme.
- Smažíme pomalu v pánvi s rozehřátým olejem, dokud není maso dostatečně opečené a propečené. Hotové maso vyndáme z pánve a uschováme na teplém místě, aby nám nevychladlo při přípravě omáčky.
- Omáčku, která při pečení vznikla, zlehka zaprášíme hladkou moukou a důkladně promícháme. Poté přidáme máslo a sójovou omáčku.
- Nakonec lehce zředíme vodou a necháme omáčku povařit. Maso vrátíme zpět do omáčky a jídlo můžeme servírovat. Můžeme podávat nejlépe s vařeným bramborem posypaným čerstvou petrželkou.