Pikantní králík – nejlepší recept
Nemusíte zrovna králičí maso? Vyvedeme vás z omylu, protože s tímto receptem na pikantního králíka, ani nebudete vědět, že jíte králičí maso.
Suroviny
- 1 králík
- 500 g vepřového bůčku
- 100 g špeku
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 středně velké cibule
- 4 lžíce kečupu
- špetka tymiánu
- špetka soli a pepře
- šťáva z 1 citronu
- 1 hrnek vývaru
- zelené a černé olivy
Postup
- Jak naložit králíka před pečením? Je to jednoduché. Nejprve ho naporcujeme a prošpekujeme. Bůček nakrájíme na větší kostky a vše potřeme třeným česnekem, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, citronovou šťávou a promícháme s cibulí nakrájenou na kolečka.
- Necháme přes noc odležet.
- Druhý den dáme péct do trouby, podléváme vývarem a pečeme na mírný stupeň. Přidáme kečup, lžičku tymiánu, promícháme, podlijeme vývarem a dál pečeme, až je maso měkké a do růžova upečené.
- Přidáme olivy a servírujeme s knedlíkem a zelím.