Pikantní ,,hospodský“ topinky – recept
Hospody a podobný zařízení většinou nabízí jenom nějaké drobnosti k pivu či vínu. Jde o nakládaný hermelín, utopence nebo právě topinky s masovou směsí. Není na nich nic složitého k přípravě a jsou skvělou večeří.
Suroviny
- cibule
- mleté maso
- česnek
- rajčata
- rajský protlak
- chilli papričky
- mleté chilli
- fazole
- fazolky
- kukuřice
Postup
Člověk si osmaží cibuli, na ní potom mleté maso, přidá chilli, česnek, rajčata, protlak, fazolky, fazole, kukuřici a nechá trochu vydusit. Mezitím si osmaží jako topinku pokud možno domácí chléb a potře ho česnekem. Na topinky nandá lžící směs a zasype strouhaným sýrem. Může se ozdobit paprikou a cibulí. Chutné jsou také topinky s houbami.