Maso v zelí – nejlepší recept
Maso v zelí je tradiční pokrm, který zahřeje duši a žaludek zároveň. Tato chutná kombinace masa, zelí a koření je oblíbená v mnoha částech světa a připravuje se různými způsoby. V tomto receptu vám představíme klasickou verzi tohoto pokrmu, který si můžete připravit snadno doma. Bude to skvělá volba pro oběd nebo večeři, zejména během chladných dní.
Maso v zelí je jedním z těch jídel, která přinášejí nostalgii a pohodlí. Kombinace hovězího masa, výrazného zelí a aromatických koření vytváří jedinečnou chuťovou harmonii. Tento recept je také skvělým způsobem, jak využít sezónního zelí, které je plné vitamínů a vlákniny. Bez dalšího zdržování se podívejme na to, jak připravit toto syté a chutné jídlo.
TIP: Vyzkoušejte také cuketové zelí.
Suroviny
- 500g vepřového masa (plec)
- 1 hlávka zelí
- 4 oloupaná rajčata (v sezoně i více)
- 2 bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
- trocha pepře, soli a oleje
- 300 ml vody
- kostka masoxu
Postup přípravy
- Na trošce oleje orestujeme na kostičky nakrájené maso, přidáme nahrubo nakrájenou hlávku zelí, rajčata, koření a masox.
- Podlijeme vodou (asi 300ml) a vaříme v papiňáku do změknutí. Pokud jsme dali více vody, můžeme pokrm zahustit jíškou.
- Podáváme s vařeným bramborem.
- Ozdobíme okurkou a rajčetem.
Maso v zelí je pokrm, který potěší vaše smysly a zahřeje vaše srdce. Tato tradiční kombinace masa a zelí má tu výhodu, že se stane ještě chutnější, když ji vaříte doma. S námi vám připraveným receptem budete moci snadno zvládnout přípravu tohoto jídla. Vyzkoušejte ho a poznejte, proč je maso v zelí oblíbenou pochoutkou mnoha lidí po celém světě.