Játrová omáčka – recept
Játra či jiné vnitřnosti buď lidi milují nebo je nemají rádi. Játra se dají připravovat na různé způsoby, smažené, vařené a jde z nich udělat také omáčka. Je to jednoduchá chutná rychlovka.
Začíná se klasicky smažením cibulky. Mezitím si člověk připraví játra, ze kterých oddělá veškerý blanky a žilky. Přidají se na pánvičku s cibulí. Také se přidá česnek, orestují se a zalijí se vodou nebo vývarem. Ochutí se solí a pepřem a nechají se vařit cca 15 minut.
Pokud se játra sami nerozpadnou, může se jim trošku pomoct mixérem. Poté se zahustí záklechtkou z mouky a vody. Provaří se ještě aspoň 10 minut, aby tam nebyla cítit mouka a podává se s těstovinami nebo s knedlíkem. Pokud by se člověk nechtěl s omáčkou dělat, může si připravit játra se zeleninou nebo vývar s játrovými knedlíčky.