Jak zavařovat okurky?
Okurky se dají použít na mnoho způsobů, zde je návod, jak je zavařit.
Ingredience:
- okurky
- mrkev
- cibule
- nové koření
- celý pepř
- sacharin
- ocet
Příprava ingrediencí
V prvé řadě je třeb aokurky důkladně umýt od zbytků zeminy a jiných nečistot. Pak si umyjeme dostatek zavařovacích sklenic, očistíme si mrkev s cibulí a nakrájíme je na kolečka.
Nakládáme do sklenic
Na spodek každého z pohárů vložíme několik koleček cibule a mrkve. Na ně namačkáme okurky až téměř po okraj. Když máme okurky ve sklenici, přihodíme k nim i 3 ks nového koření, 3 ks pepře a 3 ks sacharinu. Celé to zasypeme jednou kávovou lžičkou soli a jednou polévkovou lžící cukru. Přilijeme 0,5 dcl octa a zbytek sklenice dolijeme studenou vodou.
Sterilujeme
Sterilujeme nejlépe ve velkém hrnci. Sklenice naskládáme do hrnce s vodou a sterilujeme asi 10 minut od doby, kdy voda začne vřít. Pak sklenice s okurkami opatrně vytáhneme a pod dekou necháme vychladnout.