Jak udělat zelný salát?
Už dlouho máte chuť na pořádný salát? Zde je návod na zelný salát, který je ze všech nejlepší a nejchutnější. Zelný salát doplňte dresingem nebo pokapejte připravenou holandskou omáčkou – recept.
Ingredience
- 1 hlávka čínského zelí
- 3 rajčata
- 1 salátová okurka
- 200 gramů tvrdého sýra (může být Eidam)
- 1 konzerva sterilované kukuřice
- 6 polévkových lžic tatarské omáčky
- 1 polévková lžíce hořčice, oleje a octa
- sůl a pepř
Postup
Omyté a očištěné zelí nakrájíme na úzké nudličky, rajčata omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky. Salátovou okurku nakrájíme na kolečka.
Tvrdý sýr nahrubo nastrouháme. Kukuřici přecedíme a necháme okapat.
Zeleninu, kukuřici a nastrouhaný sýr dáme do misky a promícháme. Dochutíme solí a mletým pepřem.
V druhé misce utřeme tatarskou omáčku s hořčicí. Pak přidáme olej a ocet. Podle chuti osolíme a vylijeme na salát. Promícháme a necháme minimálně 60 minut odstát v lednici.
TIP: Typickým příkladem zelného salátu je salát Coleslaw, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovaným masům či rybám.