Hrníčkové perníčky – nejlepší recept
Vánoce už klepou na dveře a vy nevíte, jaké cukroví připravit, aby zaručeně chutnalo? Nemusíte mít obavy, s tímto receptem to zvládnete hravě a ještě uvidíte, jak rychle zmizí.
Suroviny
- 2,5 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce rostlinného tuku na pečení
- 1 vejce
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1-2 lžičky perníkového koření
- 1 lžička prášku do pečiva
Postup
- Tuk a med nahřejeme a smícháme s cukrem. Přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce a koření. Vše zpracujeme na hladké těsto a necháme je do druhého dne odležet.
- Těsto vyválíme na plát o tloušťce 5 mm a vykrajujeme tvary, které pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 5-10 minut.
- Horké perníčky potřeme žloutkem a necháme vychladnout.