Cuketa na kari – recept
Lahodné, jemné a křehké cukety jsou v létě zkrátka všude. Opékají se, grilují, zapékají, jedí se s těstovinami i chlebem. Výborné jsou na kari. Tenhle recept člověka vezme na skok do Indie a povznese ho do gurmánských výšin.
Ingredience:
- 1 středně velká cuketa
- 1 smetana
- koření kari (curry)
- 1 menší cibule
- olej
- sůl a pepř
- petržel
- hrst hrozinek
- jasmínová rýže
Postup:
Rýži dejte vařit do osolené vody podle návodu. Oloupejte cibuli a pokrájejte ji najemno. Osmahněte na oleji. Omytou a na kostky pokrájenou cuketu přidejte na pánev, chvíli restujte. Podlijte troškou vody a duste.
Zalijte smetanou a přidejte kari koření (asi 1 až 2 lžíce podle chuti). Osolte, opepřete. Nakonec přidejte trochu najemno posekané petrželky. Do vařené rýže přidejte hrozinky a nasekanou petrželku a promíchejte.
Podívejte se na další recepty z cukety. Za vyzkoušení stojí třeba cuketová polévka nebo lečo z cukety. vegani by rozhodně měli ochutnat cuketové špagety a jedinečný cuketový guláš.