Bramborová polévka s houbami – nejlepší recept

Houby hříbky dodají této zdravé polévce skutečnou chuť. Nalijte si ji do termosky a připravte si hřejivý nízkokalorický oběd, který si můžete vzít s sebou do práce.

Suroviny

  • 1,5 litru vody
  • 500 g brambor
  • 80 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1/4 hlávky kapusty
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g čerstvých hub
  • 60 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • sůl, kmín, pepř, majoránka

Postup

  1. Oškrábané brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do osolené vody. Přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a nakrájenou, spařenou kapustu.
  2. Ochutíme kmínem, majoránkou a chvíli povaříme. Z 2/3 másla a mouky připravíme červenou jíšku, kterou polévku zahustíme a půl hodiny vaříme.
  3. Na zbylém másle podusíme na plátky nakrájené houby a přidáme je k polévce. Do hotové polévky dáme prolisovaný česnek, okořeníme pepřem a ochutíme rozemnutou majoránkou. Ještě krátce povaříme.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang