Bramborová polévka s houbami – nejlepší recept
Houby hříbky dodají této zdravé polévce skutečnou chuť. Nalijte si ji do termosky a připravte si hřejivý nízkokalorický oběd, který si můžete vzít s sebou do práce.
Suroviny
- 1,5 litru vody
- 500 g brambor
- 80 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 1/4 hlávky kapusty
- 1 stroužek česneku
- 100 g čerstvých hub
- 60 g másla
- 50 g hladké mouky
- sůl, kmín, pepř, majoránka
Postup
- Oškrábané brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do osolené vody. Přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a nakrájenou, spařenou kapustu.
- Ochutíme kmínem, majoránkou a chvíli povaříme. Z 2/3 másla a mouky připravíme červenou jíšku, kterou polévku zahustíme a půl hodiny vaříme.
- Na zbylém másle podusíme na plátky nakrájené houby a přidáme je k polévce. Do hotové polévky dáme prolisovaný česnek, okořeníme pepřem a ochutíme rozemnutou majoránkou. Ještě krátce povaříme.