Zapečená rajčata s hermelínem – nejlepší recept
Tento pečený hermelín s rajčátky, zapečený do dokonalého rozpuštění a posypaný čerstvými bylinkami, je velmi snadným předkrmem a můžete jej podávat s crostini.
Suroviny
- 100 g sýru hermelín
- 100 g šunky
- 50 g eidamu
- 1 svazek jarní cibulky
- 8 rajčat
- 1 lžíce olivového oleje
Postup
- Rajčata opláchneme, osušíme a podélně je přepůlíme. Potom z nich odstraníme dužinu. Hermelín, eidam a šunku nastrouháme. Svazek jarní cibulky opláchneme a jednotlivé stonky nakrájíme na kolečka, která pak vmícháme do sýrové směsi.
- Připravenou směsí plníme přepůlená rajčata, shora je ještě osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
- Rajčata naskládáme do vymazané zapékací misky a v předehřáté troubě zapékáme při 200 °C zhruba 15-20 minut. Podáváme je s čerstvým pečivem ozdobená čerstvou bylinkou.