Ořechová Nutella – raw strava
Vytvořte si doma klasickou oblíbenou pochoutku z dětství podle tohoto rychlého a snadného receptu na domácí Nutellu. Tuto krémovou, oříškovou a čokoládovou pochoutku připravíte jen z několika jednoduchých ingrediencí a je ideální k mazání na toasty, přidávání do dortů a dezertů nebo k jídlu lžičkou ze sklenice.
Pro ty, kteří hledají zdravější verzi Nutelly, lze vyrobit domácí veganskou Nutellu z kombinace ingrediencí včetně mandlí, raw kakaa, panenského kokosového oleje, medu nebo agávového sirupu a chia semínek.
Ořechová Nutella
Nutella je oblíbená a nadčasová pochoutka, která se stala oblíbenou sladkou pomazánkou pro mnoho lidí na celém světě. Původní verze Nutelly se vyrábí z kakaa a lísko-oříškové pasty, ale v některých moderních variantách se kakao nebo lískové oříšky nahrazují jinými ingrediencemi.
Pokud jde o domácí přípravu Nutelly, mandlemi nic nezkazíte. Nejenže dodají domácí Nutelle hladkou a krémovou strukturu, ale mohou být také nabité prospěšnými omega-3 mastnými kyselinami, vlákninou, hořčíkem a vitaminem E.
Na začátku nasypte mandle do mísy a zalijte je studenou vodou. Nechte je namočené 9-12 hodin a poté je opláchněte a nechte okapat. Jakmile je to hotovo, je třeba mandle rozmixovat v mixéru, dokud se z nich nestane krémové a voňavé ořechové máslo.
Následně do mixéru přidejte zbytek ingrediencí – raw kakao, panenský kokosový olej, med nebo agávový sirup a chia semínka. Mixujte, dokud se vše důkladně nespojí, a poté směs přelijte do skleněné nádoby. Nutellu dejte do chladničky, dokud nebude dostatečně hustá, aby se dala roztírat.
Ingredience
- 2 šálky syrových mandlí namočených na 12 hodin ve filtrované vodě
- 1/2 šálku syrového kakaa
- 1/4 šálku panenského kokosového oleje
- 2-3 lžíce medu nebo agávového sirupu
- 1 polévková lžíce chia semínek
Postup
- Mandle slijte z vody a opláchněte od zbylé vody.
- Vložte mandle do vysokorychlostního mixéru a mixujte 2-3 minuty, nebo dokud se mandle nerozpadnou na konzistenci podobnou mouce.
- Do mixéru přidejte raw kakao, kokosový olej, med nebo agáve a chia semínka a mixujte další minutu, nebo dokud směs nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci.
- Před přelitím do vzduchotěsné nádoby nebo sklenice směs ochutnejte a ujistěte se, že jste s chutí spokojeni.
- Před podáváním nechte směs vychladit a poté ji přeneste do lednice, aby alespoň 1 hodinu ztuhla.
Ve srovnání s tradiční Nutellou je tato veganská mnohem zdravější variantou. Celkově tato domácí veganská Nutella poskytuje lahodnou sladkost a další žádoucí vlastnosti Nutelly a zároveň je zdravější variantou.
Podávejte Nutellu ke zdravým palačinkám, banánovým palačinkám, lívancům nebo k veganským banánovým lívancům.