Pikantní tatranské kotlety – nejlepší recept

Tatranské kotlety jsou jedinečným pokladem slovenské kuchyně, kterým zaujmete své chuťové buňky. Tento recept na pikantní tatranské kotlety přináší do klasického jídla nový, osvěžující nádech a dodá mu trochu pikantního kouzla. Sestavte se na cestu na horskou chatu a vyzkoušejte tuto lahodnou delikatesu, která vás zahřeje jak na těle, tak na duši.

Slovenská kuchyně je bohatá na tradiční pokrmy, které odrážejí historii a kulturu této krásné země. Tatranské kotlety jsou jedním z těchto pokladů, které si získaly srdce mnoha lidí. Tato variace na klasické kotlety je pikantní a plná chutí, které vám rozhodně neuniknou. Recept na pikantní tatranské kotlety je snadný k přípravě a bude skvělým doplňkem vašeho jídelníčku. Připravte se na dobrodružství v chuti a pojďme se ponořit do tajů tatranské kuchyně.

TIP: Vyzkoušejte také vepřové kotlety na smetaně nebo kotlety s kaparovou omáčkou.

Suroviny

  • 4 vepřové kotlety
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 8 plátků šunkového salámu
  • 4 lžíce leča
  • 120g strouhaného sýra
  • 250g šlehačky

Postup přípravy

  1. Pekáč potřeme olejem a vyložíme osolenými a opepřenými kotletami. Na každou dáme slaninu, salám, lžičku leča a kopečem sýra.
  2. Přelijeme šlehačkou a dáme zapéct dorůžova. Pečeme při 220 stupních alespoň 30-35 minut.
  3. Podáváme s brambory, hranolky nebo pečivem a můžeme přidat i zeleninovou oblohu. Případně podáváme se salátem zvlášť.

Pikantní tatranské kotlety jsou dokonalou kombinací jednoduchosti a lahodné chuti. Tato pokrmy, inspirovaná horskou atmosférou Tatranských hor, zanechá na vašem podnebí nezapomenutelný dojem. Připravte si je pro svou rodinu nebo přátele a dejte jim ochutnat něco zvláštního. Ať už jste na horách nebo doma, s tatranskými kotlety si připravíte malý kousek Tatranského ráje přímo na svém talíři.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang