Omeleta – recept
Omeletu si dělává celkem dost lidí často k snídani. Je oblíbená asi jako i vejce na jakýkoliv způsob. Správná omeleta má být lehoučká, nadýchaná, uprostřed nakrabatěná, nedopečená, taková peřinková.
Suroviny
- 3 vejce
- slanina
- cibulka
- sýr
- pažitka
- můžou být žampiony, zelenina
Postup
Vejce se rozklepnou do misky, přidá se lžíce vody a vidličkou se rozšlehají, ale ne moc. Rozpálí se pánev, dá se kousek másla nebo trocha oleje. Nalijí se vajíčka, které rychle začne člověk shrnovat do středu pánve. Mezitím si člověk osmahne cibulku, slaninu, případně cokoliv chce. Na omeletu, která vypadá jakoby byla hotová asi z poloviny se nandá směs zeleniny a zasype se sýrem. Poté se pěkně ke kraji pánve pomocí obracečky zaroluje a vysype na talíř. Jako alternativu lze připravit omeletu z pštrosích vajec.