Tyčky z listového těsta – recept
Je to taková rychlovka, když přijde neočekávaná návštěva. Nebo jen tak něco na křoupání k televizi. Protože kupované čipsy a křupky, co jsou v hojné míře zastoupeny v každém supermarketu, jsou přeci jenom všechny stejné.
Tyto tyčky jsou bez velkého množství soli a oleje. A navíc nejsou časově náročné. Za 20 minut je hotovo. Začne se klasicky vyválením listového těsta. Pokud někdo chce může si udělat i své vlastní listové těsto. Každopádně se dá použít i to kupované.
Po vyválení těsta jsou dva způsoby jak pokračovat. Buď se může napřed nanést vajíčko a koření a potom krájet nebo naopak, napřed nakrájet a potom kořenit a mazat. Takže na vyválený plát se namaže rozkvedlané vajíčko a posype se oblíbeným kořením, hrubozrnnou solí, kmínem nebo paprikou.
Prostě co má člověk rád. Poté se těsto nakrájí na přiměřeně dlouhé tyčky. Dávají se na plech vyložený pečícím papírem a pečou se do zlatova. Peče se asi na 220 stupňů přibližně 10-12 minut. Není potřeba se bát těsto vyválet do tenka, v troubě krásně nabyde. Pak už chybí jen příjemná společnost a láhev dobrého vína a báječný večer může začít.