,,Čína“ – recept
Čínských restaurací je v České republice jako hub po dešti. Ne ve všech si ale člověk pochutná. Naštěstí je dnes v supermarketech k dostání poměrně hodně ingrediencí z asijské kuchyně takže si může člověk něco jako Čínu udělat i doma.
Suroviny
- kuřecí prsa
- mrkev
- bambus
- pórek
- paprika barevná
- škrob
- sójová omáčka
Postup
Nejprve si tak 3 hodiny předem člověk naloží na kousky nakrájené kuřecí maso do sójové omáčky. Poté se dá maso restovat na pánvičku. Mezitím si nakrájí zeleninu a jako první k masu přidá na pánev mrkev, potom bambus a pórek a přilije se trochu vody.
Nakonec se přidá paprika, aby to bylo pěkně barevný a přilije se další voda. Přidá se pepř, sůl a dle chuti další sójová omáčka. Jakmile je podušeno, tak si člověk přichystá škrob. Může být solamyl či cokoli s názvem bramborový škrob. Pozor ne kukuřičný škrob.
Škrobu stačí asi 1 lžíce rozmíchat ve vodě. Stačí závěrečné povaření cca 2 minuty a může se servírovat. Obvykle se podává s rýží. Můžou se ale také naservírovat čínské nudle a omáčka.