Jak udělat zelný salát?

Už dlouho máte chuť na pořádný salát? Zde je návod na zelný salát, který je ze všech nejlepší a nejchutnější. Zelný salát doplňte dresingem nebo pokapejte připravenou holandskou omáčkou – recept.

Ingredience

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 3 rajčata
  • 1 salátová okurka
  • 200 gramů tvrdého sýra (může být Eidam)
  • 1 konzerva sterilované kukuřice
  • 6 polévkových lžic tatarské omáčky
  • 1 polévková lžíce hořčice, oleje a octa
  • sůl a pepř

Postup

Omyté a očištěné zelí nakrájíme na úzké nudličky, rajčata omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky. Salátovou okurku nakrájíme na kolečka.

Tvrdý sýr nahrubo nastrouháme. Kukuřici přecedíme a necháme okapat.

Zeleninu, kukuřici a nastrouhaný sýr dáme do misky a promícháme. Dochutíme solí a mletým pepřem.

V druhé misce utřeme tatarskou omáčku s hořčicí. Pak přidáme olej a ocet. Podle chuti osolíme a vylijeme na salát. Promícháme a necháme minimálně 60 minut odstát v lednici.

TIP: Typickým příkladem zelného salátu je salát Coleslaw, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovaným masům či rybám.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang